Fjortismani

Gah! Är det bara jag som lagt märke till hur sidor som t.ex. bilddagboken totalt misshandlas av folk som inte är något annat än egotrippade?

Det här kanske inte är världens mest läsbara blogg men vissa människor tror att de äger världen genom att lägga upp bilder på sig själva samtidigt som de skriver någon olycklig dikt eller vilken fest de varit på. Lite info visst give me och några bilder på sig själv kan ju vara fint men seriöst gott folk; Dagens bildsidor är så överfyllda av självtagna bilder att man skulle kunna tortera en människa bara genom att trycka på knappen "slumpa bilder" eller "bildspel".

Hur kan vissa stå ut med detta?

Oooh och for the record, bara för att man är tjej och har bröst, två riktigt viktiga termer då det oftast är tjejer som "viker ut sig" online, samt ett respektabelt utseende eller bättre behöver man inte direkt vara den som stoltserar med det på en massa sidor (nej jag är inte homosexuell).
Det finns en viss måtta. Och lägg av med dessa "jag är så ledsen" "I love you but you don't love me"! Det går inte hem hos någon och NEJ det är inte sant, oftast bara någon som behöver lite uppmärksammhet.

Så snälla, och jag säger det för en majoritet kan jag tänka mig, sluta.

Tack

Frankrike

Nu har jag återvänt från ett soligt men så härligt snöigt Frankrike, alperna för att vara mer korrekt.

Vet ni vad jag upplevt i det här franska samhället? Skulle ni allt vilja veta? Eller så skriver jag bara för mig själv, antagligen det sistnämnda.

Jo första dagen slog det mig att jag hade skådat några lustiga filurer bland alla människor som hade gått med väldigt intressanta kläder annars betraktat som skräp i Sverige. Jag frågar självklart vår guide hur det kan komma sig att ingen reagerar på folks s.k. uttryck och det han svarade mig fick mig att häpna lite lätt.

I Frankrike får du klä dig och vara precis hur du vill!

Upprepa det några gånger för dig själv kära svensk när du läser detta, är det skandalöst? Helt ofattbart? Kanske slår det in att i dagens "fria" Sverige tillhör man antingen en folkgrupp eller en stil. Om man är ingetdera är man antingen jävligt stark eller inget alls.

Men tänk er att det finns länder där folk är folk och de skiter i vad man tycker.
Visst förekommer mobbning och rasism, inget land är perfekt men är inte det ett steg åt rätt riktning?
Självklart gäller regler och lagar, tror inte att en nazist skulle kunna hoppa fram skrikandes och gormandes utan att folk hade reagerat. Men att slippa ha den dära pressen över vad man skall ha, vilken frisyr, vilken klänning eller om man är fet eller ser "bögig" ut i något klädesplagg. Det gäller inte.

Du är dig själv! Underbart!