Sömnbrist

Så sitter jag här, en inte alltför märkvärdig natt i slutet av Augusti. 
Regnet har nalkats och försvunnit från tid till tid men jag förväntar mig att höra samma dova droppar mot mitt fönster snart nog. 

"Drum on grave and ground"

Det blir inte mycket tid till att skriva märker jag när skolan återigen lyckas förvandla mig likväl som alla andra till vårdslösa odöda i gehör. Vad jag försöker få skrivet är hur vi alla lyckas förvandla vår vardag till en drömm man i det långa loppet glömmer bort av den anledningen att den inte har något att berätta. För mig är det verkligen så. 
Studier, hem och bara döda tid. Jag gör läxor och ibland träffar jag någon men ärligt talat kan jag inte stå till svars för 80% av den tiden som går åt till att göra vad exakt? 
Jag joggar, jag tränar och jag skriver. Jag umgås med folk men det gör jag också direkt efter att den sista lektionen upphör. Men resterande tid kan jag verkligen inte stå till svars för.

Då är det normala livet tillbaka, ett status quo. Allt är som det skall vara. Inte tid för att tänka över eller byta strategi, alla är så nöjda med sina val. Ingen vill ändra på sig. 

Varför är vi så rädda för förändring? Skulle det inte vara bra med lite omväxlande argument eller till och med bråk folk sinsemellan? Vore det inte ett bättre sätt att lösa konflikter på än att tala bakom ryggen på varandra och kallblodigt bara acceptera kommentarerna man får? Eller är det kanske jag som inte är normal då jag faktiskt vill ha en ändring?

Men trots det så sitter jag här, ikväll pga sömnbrist för att skriva av det jag känner istället för att direkt ta något ansvar för vad som händer runtomkring mig. Fast den här gången har jag försökt. Jag har åstadkommit en förändring i en viss arbetsmiljö, jag har skrämt varenda svenska medborgare i klassrummet genom att öppet kommentera något negativt och starta en diskussion. Oh yes, jag fick de att prata.
Nej, bråk är aldrig trevliga. Men att leva i ständig harmoni där självaste atmosfären får en statisk negativ laddning måste vara bland det värsta. Hur kan vi uthärda?

Then again, vi vänjer oss lätt. För lätt...

Sedan kan jag väl tillägga att mina bloggar kommer sina från denna stund. Jag kommer blogga vidare såklart, jag kommer säga vad jag tycker öppet på de sidor jag känner för. Men det kommer nog bli större mellanrum mellan mina bloggar. Jag har börjat upptäcka samma problem som en annan författare jag känner, det är hur mycket uppmärksammhet en bok faktiskt kräver. Sedan är det såklart studierna och den där tiden man bara sitter för sig själv likt en zombie och gör... Absolut ingenting.

Det är en av mina största rädslor. Vi gamers lever i en harmoni med spel, som trots allt bara är virtuella minnen. Skapade händelser och totalt oviktiga sådana egentligen. Om än så underbara är det faktumet att de inte bidrar med speciellt mycket till vårt vardagliga liv. Absolut! Vissa tåler att tänkas över och andra kan ha lika bra (om inte bättre) budskap än böcker och filmer. Men i det långa loppet räds jag för att när vi blir äldre, mycket äldre, kommer vi inte har något vidare starkt minne av den tiden vi spenderade åt spel. 
Kanske om vi hade gjort något annat skulle vi inte ägnat större vikt åt att minnas dem händelserna heller men min frustration kvarstår... Virtuella fantasier brukar oftast vara dem som min hjärna slutar prioritera efter ett tag. Det skrämmer mig.

Som att leva med ett stort svart hål mellan åldern 11 och 17...

Återigen ett problem jag inte är villig att handskas med då jag trots allt älskar spel och må så vara en riktig nörd när det kommer till spel som Oblivion. Men likväl...
Det tål att tänkas över.



Kan väl tillägga att jag skaffat mig NIN officiellt sista skiva kallad "Ghosts I-IV" som i princip är en instrumental inspelning fördelad över fyra sessioner. Ljudet varierar mellan lugnt och lite mer dramatiskt men är i det långa loppet väldigt fokuserat på piano. Trots allt Trent Reznors främsta kunskap när det kommer till instrument. 

Nej nu skall jag ta och fokusera på att sova. Vi får väl höras igen!

 

 

ghjgjh

 


"Mannen på andra sidan" Utvecklingsblogg 2

Nå då var det väl dags igen då! 

 

Jo jag har suttit de senaste timmarna med min bok och kan väl ge ganska positiva uppgifter kring utvecklingen. Jag kan däremot informera er om att boken kräver mer arbete och uppmärksammhet än vad jag var beredd att ge den från början. Det kommer kräva mycket arbete och jag behöver frivilliga till att läsa delarna allt eftersom de släpps. 

Vilket är snart...

 

Jag har redan två namn som jag kan lita på. Men jag hoppas på fler, behöver en del insikter om det här skall bli en seriös del.

 

För de två som redan anmält sig kan jag meddela att det snart kommer lite att jobba på och jag hoppas att ni inte sviker mig med arbetet, men å andra sidan så tror jag inte ni kommer göra no such thing. Därför jag litar på er!

 

Ah! För att komma till storyn. Var dag förändras och fördjupas konflikterna. Vad som till en början var en räddning blir bara ytterligare än fälla för huvudpersonen, och då har jag inte ens börjat med det verkliga temat i boken. Hitills har jag bara gett huvudpersonen en anledning att leta, en anledning att leva. Mer kan jag tyvärr inte avslöja då jag inte är alltför kär i internet och dess talang för att (inte) bevara hemligheter.

 

Så! Det är uppdatering nog för tillfället. Förvänta er en jäkla massa i den här stilen.


Hjärtesorg/Kolsvart lycka

Det finns en sanning bakom den här dikten och det är att den faktiskt är några månader gammal. Som några vet, har mycket förändrats sen dess. Jag tycker dock att den förtjänar att visas på min blogg plus att den är så hjärteskärande ärlig. 

 

To be blinded is a blessing

But every wave reaches the shore
Like I remember your hand caressing
From you, I cannot run anymore

My heart will never heal
If I can’t see the break of dawn
My paths, only darkness they reveal
Maybe I won’t succumb during this day

I’m finding no answers in which trust I may
Restless, I will fall
Body and mind, dwelling corruption
Will this be the end of it all?

You have disturbed my inner peace
And my narcissism has only one desire
Thou be my curse and life
Since you have set my heart on fire

There was no end, no fee
The beginning died one day
I saw you as a hollow tree
Whilst your spirit escaped my way

Leafs wither in descended autumn
As shall our friendship greet its fate
The desires lost in life’s pendulum
No words are as cruel as pronounced with hate 

A cold snow covers up the past
Our broken hearts restored in time
The memories may forever last
Two years but one bells chime


 

 

 


FUck it

Dagens sanning bland ungdomar vägs av i ord. Hur mycket sorgset du skriver bestämmer hur deprimerad du är och även hur mycket folk borde tycka synd om dig. 

 

FUck it.

Då menar jag vad jag säger, för när allt kommer kring kritan är hela vårt liv bara ett stort skådespeleri. Känslor är manipulativa och så är människor. Det är den rätta skådespelaren som lyckas att kamma hem rollen om han lyckas nyttja sina talanger på ett bra vis vill säga. 

 

Vad vi gör, hur vi uppför oss och även hur nedstämda vi är blir till slut bara något av ett beroende för uppmärksammhet väl synligt på sidor som bilddagboken, särskilt i fokus, jag hatar verkligen fokus.

För det är bara en anledning, eller uppmaning för ungdomar att lägga upp bilder på sig själva, varför inte exponera sig ännu mer när man ändå är fjorton? Visa vänster bröst när du ändå håller på och skriv hur svårfångad du är. Skriv hur ledsen du är samt hur oförstående din far kan vara trots att han betalar för dina helvetiskt dyra Gucci skor. Ja absolut. 

Tillåt mig, mina damer och herrar, att bortse från min vardagliga hyfs och citera något som jag läste under en bild som jag såklart såg i fokus:


"Spelar svår med spräckta hål."

 

Tänk på den ett tag...

 

Vi klagar på att det enda man ser i Pride festivalen är kåta människor. Ja men vafals, de är i alla fall ärliga. För vad vi håller på med bilddagboken eller sidor som Lunarstorm är att skapa ett privat fortplantningsprogram. Nej jag skojjar inte! Det handlar inte om, som jag en gång fick kommenterat, att jag har funnit ljuset och trackar ner på andra. Utan det handlar om diskretion. Det handlar om hur mycket folk exponerar sig i tv under rapvideos och även om hur mycket det borde vara tillåtet att visa. 

 

Nej visst, jag är ingen moraltant. Jag har inget emot nakenhet eller sex i överlag. Nej jag skriver gärna om sex. Men jag använder rätta termer och jag gör det på rätt sätt. Det är en skillnad att se Katie Holmes nakna kropp i en film med artonårsgräns och en fjortonåring som står i endast underkläder frivilligt framför spegeln och poserar endast för att folk skall kommentera hur snygg hennes kropp är samtidigt som hon själv tycker att hon är så "fet". 

-Skådespeleri.

Sen när hon faktiskt får negativa kommentarer av folk som inte orkar med mer eller som väljer att vara negativa brister hon ut i gråt. Absolut att hon valde att lägga upp bilden själv och "om man inte vill se bilden så behöver man inte heller klicka på den". Men å andra sidan skall man inte heller förvänta sig positiva kommentarer bara för att man har ett utseende. Dock inte. Verkligen inte. Det finns idioter överallt och i slutändan sårar man bara personen bakom kameran. Hon tror att det är så jäkla rätt för att folk uppskattar henne/honom (eftersom det finns killar som gör lika mycket fel i att visa upp sig på bilddagboken som kvinnor bara att jag tillfälligt glömde nämna det) men i den långa längan sårar otrevliga kommentarer mer än vad positiva hjälper till att stötta dem.

 

Slutsats: Stäng ner fokus. Stäng ner det och det omedelbart.

 

Allt är bara en stor scen, för vad som pågår bakom. Ah, han är snygg, han får min msn. Eventuellt träffas vi och vi blir sedan tillsammans eller så sätter han på mig och sticker. Alternativt utnyttjar jag honom och det går över ganska fort. I vissa fall blir vi båda lyckliga. I andra lägen slutar det riktigt, riktigt illa. 

 

Tror ni vi lever i en sagovärld?

 

Lägg ner fokus.


"Mannen på andra sidan" Utvecklingsblogg 1

Då har jag väl börjat dra igång med min bok som tillfälligt ligger under titeln "Mannen på andra sidan".

 

Idéerna var sedan ett tag tillbaks samlade men det var inte förrän just idag som allt slog igenom. Med några få luckor i minnet för hur storyn skulle utvecklas satte jag mig ner för några timmar sedan och påbörjade vad som förhoppningsvis kommer att bli min första riktiga bok. Eftersom jag inte vill läcka ut mycket i förväg kommer jag bara skriva lite snabbt om utveckligen och sedan lite annat smått för att hålla mina tankar på hög frekvens. För det viktiga just nu är att jag har allting i huvudet och inte på papper.

 

Som sagt så har jag än så länge bara ett upplägg och en början. Min intrig är snart avslutad och den första konflikten har presenterat sig för huvudpersonen. Omedvetet kan läsaren nog märka av fler konflikter redan i början av berättelsen men eftersom de inte används förrän några tjugotal sidor längre fram kommer jag inte säga mycket mär om just dem.

 

För övrigt hoppas jag på en snabb utveckling för bokens skull, jag har beräknat att tiden för boken kommer vara ca 6 månader grovt räknat. Varför det kommer ta så lite tid är för det mesta för att jag kommer antagligen spendera en del av sommarlovets sista dagar till att skriva. Sedan kan endast tiden avgöra hur mycket ork och tid jag har över till att skriva. Men som sagt, spikat är det att jag skall gå igenom boken i December och möjligen läcka ut lite info om den.

 

Tills vidare behöver jag någon som faktiskt orkar med sig att finna den tiden till att läsa kapitel efter kapitel samt rätta vad jag skrivit och alternativt gå igenom berättelsen med mig och kritisera det som kanske inte ser så ljust ut för mig i berättelsen. Problemet är det att eftersom jag verkligen vill att boken skall bli av måste denne person faktiskt vara någon jag kan få tag på lätt samt att jag har en viss cirkel av tillit för just honom/henne.

Men om just du känner att du orkar lägga ner en viss tid på det här jobbet kanske du kan höra av dig. Jag är öppen för idéer och förslag!

 

Tills vidare är det allt. Hoppas någon kommer finna det i sig sedan att läsa boken när och om den blir klar...

 

Ciao!


Arrogans

Varför saknar vi?

Vad gör oss så unika att vi aldrig riktigt lyckas undfly känslan av saknad? Frågan är stor och omfattande men det är bara sådant att det faktum bara stämmer när man har tid nog att sätta sig ner och tänka. Tanken slår därför bara in då man har för mycket tid skulle många säga, och kanske stämmer det i vårt moderna samhälle. Uppenbarligen är hemsidor där man lägger ner en del tid på egentligen bara tidsfördriv i det långa loppet, det må så hända. Faktum är att om några år kommer de sidorna inte längre att vara aktuella och allt slit var då i onödan. 

Livet är kort, för kort. Det konsterar alla döende, varför slösar vi då bort tid på teknologi istället för att uppfylla våra önskningar? En del skyller på att vi är i det stadiet av studier att när vi väl har tid över har vi varken pengar eller tid nog att undspara till större evenemang. Men många lyckas ändå att sätta datorn framför sin familj, jag klandrar de inte. Fram tills idag har jag gjort samma sak. Jag kommer antagligen att förstrött göra detsamma för jag är knappast medveten om vad jag går miste om eller om jag väl är det så kommer jag snabbt att glömma det. Man ångrar inte något förlorat förrän man faktiskt förlorat det. Så sant som det är sagt, lite tragiskt.
Men jag har ett skäl till varför många unga spenderar mer tid med en apparat än med sina vänner/familj. Dels för att de kanske inte ser det som ett fel, dels för att de faktiskt är socialt inkompetenta. 

Förlåt.

Inte socialt begåvade. Med det menar jag att vissa är blyga över småsaker och andra över större saker. Vissa kanske skäms över sitt utseende och andra vill bara inte släppa folk in i sitt privatliv. Vi är olika. För dem finns en ursäkt. Men jag vet inte riktigt hur man kan acceptera en brist inom sig själv och bara undvika att göra något åt saken. Att åtgärda något är inte så himla svårt trots allt. 

För övrigt är isolation aldrig bra. Med isolation menar jag det som vår familj gör en gång om året. Vi åker och hälsar på mormor på landet i Polen. Ingen tillgång till något och det enda tidsfördriv förutom umgänge är böcker. Och såklart en bärbar dator jag medför för att blogga. Men se!
Där igen har jag bevisat hur lite jag umgås med min familj. Bara faktum att jag skriver den här bloggen förlorar jag tid jag kunnat använda till att umgås med dem. Å andra sidan så kanske jag inte är kapabel eller helt enkelt inte känner för… Det är en annan historia. 

Med isolation menar jag även att jag får för mycket tid att tänka, och skriver därför en blogg som jag inte skrivit på väldigt länge. Väldigt länge! 
För man tänker, det gör man, och man saknar. Det var lite vad jag skrev i början. Man börjar även (som nämnt innan) sakna det man inte har för tillfället och man blir därför mindre och mindre kapabel till att tänka på annat än det man just nu för tillfället saknar. Jag saknar Sverige, inte värst mycket, men allt Sverige innebär. Jag saknar kommunikation, vänner och vädret. Vädret!?! Varför vädret? Jo jag saknar svalkan. Sveriges regn. I Polen har vi hitills endast haft en enorm hetta, väldigt Europeiskt väder för att jag skall vara ärlig. Men sen är det ju så att Polen ligger mer söder än Sverige.

Vad saknar jag mer? Att träffa folk.
Enkelt, inte så mer komplicerat än så. Så fort jag kommer att komma hem blir det att jag ringer runt för att ordna och organisera, för att fylla min kalender med träffar, med folk som jag saknat.

För övrigt…

Arrogans. Ett starkt och besynnerligt ord med många meningar.
En anmärkning för framtida bloggar? Nja, ville mer att ni skulle tänka över ordet bara.


Ciaoo!